Известие

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори преден капак?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Амортисьори преден капак?

Здравейте колеги от какво стават амортисьори за предния капак? Днес дигам да премеря маслото и за малко да откъсна чофката
    Единия си е заминал незнайно как
    Та стават ли от друга алфа? + бих се радвал на мнение за ФК амортисьорчета...понеже имат хубави цени (и вид алуминиев) дали някой е ползвал?

Братле, от 2 години търся амортисьорчета. По магазините няма и няма. Намериха ми само някакви скъпи по... 48 лв. единия (по спомен). И с доставка при това.
    Мерси.
    Засега съм намерил друго временно (за постоянно) решение на проблема, ама толкова съм съсипан от работа, че в момента ме мързи да изляза до гаража и да снимам.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
      Братле, от 2 години търся амортисьорчета. По магазините няма и няма. Намериха ми само някакви скъпи по... 48 лв. единия (по спомен). И с доставка при това.
      Мерси.
      Засега съм намерил друго временно (за постоянно) решение на проблема, ама толкова съм съсипан от работа, че в момента ме мързи да изляза до гаража и да снимам.
      Е добре, като имаш време цъкни да видя

Comment

От Корса 2004
        С големите ябълки като на "Легена" са.Само че са с 2 сантиметра по-къси и вместо 2Х200 са 2Х500Нм-1000Нм камък!
        По 13 лева/броя ги взимам на Топран.
        Last edited by AnastasKOSTOV-REX; d.m.y г., 19:43.
        155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
        1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
        GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
        ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Първоначално публикувано от AnastasKOSTOV-REX Покажи съобщение
          От Корса 2004
          С големите ябълки като на "Легена" са.Само че са с 2 сантиметра по-къси и вместо 2Х200 са 2Х500Нм-1000Нм камък!
          По 13 лева/броя ги взимам на Топран.
          А, на корсата пак ли са за преден капак?
          Топран фирмата за частите ли е?
          И ''легена'' ако говориш за ГТВ-то ще те разжалваме

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
            А, на корсата пак ли са за преден капак?
            Топран фирмата за частите ли е?
            И ''легена'' ако говориш за ГТВ-то ще те разжалваме
            Да за преден капак.Ама Корсата е само с един то затова единият е 500Нм.Утре ще отворя капака да видя направо номера да ти кажа.
            Да Топран е горе-долу приличен немски афтърмаркет производител на такива неща.

Comment

Колеги, ето го и моето временно решение на проблема:
              2 PVC тръбички с дължина точно 305мм пасват идеално на двата амортисьора. Диаметъра им не помня точно колко е, но е една идея по-голям от външния диаметър на амортисьора.
              Отваряш капака и той сам се заклинва с тези тръбички. След това го повдигаш леко и ги побутваш да се нахлузят на корпуса на амортисьора и така се затваря.

Ще помоля колегата Костов за номер на тези опелски амортисьори. Ако ги намеря на нормална цена ще си ги сменя.
              Attached Files
              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Батка ще ме извиняваш ама това не трябваше да го показваш... Прекалено е грозно, особено за кола като твоята.
                Аз съм намерил от някаква морга (дето тия амортисьорчета са в един кашон и си ровиш за две еднакви) две, които мисля, че са от Астра Ф хечбек за задния капак (защото съм имал такава и по спомен са точно същите)... Пак са малко по-къси от стандартните и се усеща (като си дръннеш два-три пъти главата в скудето)...
                Това дето казва Анастас за 500Нм единия няма ли да държи легена под прекалено голямо напрежение..? Да не се отвори сам от натиска...

Скоро в един сервиз гледах едно Пежо мисля, че беше 306 което на предниа капак имаше някакъв амортисьор с дължина, подобна на тези, но изобщо не се загледах какво точно пише на него... Някой ако има познат с френска кола от този клас може да пробва...

Comment

Ето ги.
                  Иво амортисьорите за капак изпускат в крайно събрано положение и не напъват капака.
                  Отварят се меко(без изстрелване),само дето като затварям капака правя по 2-3 серии за трицепс.
                  Освен дължината гледайте и големината на ябълките.На 155 от предния капак са точно с размера на ГТВ,но са с малките ябълки и не стават.
                  На последната снимка няма как да не се похваля с какво смених оригиналните КючукФарина надписи.Просто ми взеха окото и...
                  Attached Files

Comment

Много благодарности колеги при възможност ще почерпя.
                    Определено ще търся от корса

Comment

http://www.avtodilar.com/item/gazov-...592-211_553633

Много скъпи бе.Аз ги взех по 13 лева,то верно с отстъпка ама къде са 13 къде са 23 лева.
                      И съм ви излъгал не са за Корса,а за Астра.И са за задния капак.
                      Да ме извините гилдията с коритата!
                      Last edited by AnastasKOSTOV-REX; d.m.y г., 22:05.

Comment

Първоначално публикувано от AnastasKOSTOV-REX Покажи съобщение
                        http://www.avtodilar.com/item/gazov-...592-211_553633

Много скъпи бе.Аз ги взех по 13 лева,то верно с отстъпка ама къде са 13 къде са 23 лева.
                        И съм ви излъгал не са за Корса,а за Астра.И са за задния капак.
                        Да ме извините гилдията с коритата!
                        Aуууу Пак корита
                        Да ти преведа кити да ми купиш?

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                          Aуууу Пак корита
                          Да ти преведа кити да ми купиш?
                          Кажете колко човека сте да ви купа и пращам накуп към София.
                          Разберете се с Ивайло на него да ги пусна на наложен да не се занимаваме с глупости.

Comment

Хайде колегите давайте да се кооперираме
                            Да направим превод или както се разберем.
                            Поcледно Атанасе 23 на парче ли е цената?

Comment

Имам 2 от преден капак на 156-ца ако на някой му свършат работа да пише за 145-цата не мога да ги измисля
                              sigpic
                              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                              Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Working...
                              X